Trápí vás celulitida a chcete se jí zbavit?

Celulitidu považuje v dnešní době za problém mnoho žen. Výskyt pomerančové kůže na stehnech a zadečku sice souvisí s podkožními tukovými buňkami, není však výsadou pouze silnějších žen. Je mnoho štíhlých žen, které se s celulitidou také potýkají. Tyto ďolíčky na kůži mohou trápit i muže. Nejdůležitější otázkou tedy je, zda existuje způsob, jak se celulitidy zbavit?

Pevný zadeček a stehna do plavek

Chce to trpělivost a komplexní přístup

Ano, existují metody, které nám pomohou celulitidu eliminovat. Tento boj však vyžaduje komplexní přístup a je třeba vyzbrojit se trpělivostí, protože za pár dní rozdíly neuvidíme. Když však v našem úsilí vytrváme, pomerančová kůže začne skutečně postupně mizet.

Vyvážená stava je základ

Stehna a zadeček se častokrát nazývají problémovými partiemi, to znamená, že to jsou místa, kde má ženské tělo tendenci ukládat tukové zásoby, čímž se stav celulitidy ještě zhoršuje. Pokud se zbavíme nadbytečných kilogramů, je velká šance, že nám spolu s kily částečně zmizí i celulitida. S celulitidou však zápasí i celá řada štíhlých žen. Tento boj je nutné zahájit především zdravou a vyváženou stravou. Dávejme si pozor na jednoduché cukry a dbejme na dostatek vitamínů a minerálních látek ve stravě. Ze zeleniny nám prospěje červená řepa či okurka. Z ovoce si dejme meruňky, broskve nebo jahody. Důležitý je také dostatečný příjem bílkovin. Konzumujte také zdravé tuky, které najdete v rybách, avokádu či v různých druzích ořechů.

Je potřeba jíst dostatek ovoce a zeleniny

Dbejme na dostatečný příjem tekutin

Nesmíme zapomínat na pitný režim. Měli bychom pít minimálně 2 litry tekutin za den. Ideální je čistá voda nebo můžeme zvolit bylinkové čaje. Mohlo by nám prospět i omezení konzumace kávy. Doporučuji vyzkoušet zelený čaj, který obsahuje řadu antioxidantů, což jsou skvělí pomocníci v boji proti celulitidě. Navíc podporuje spalování tuků, pokud tedy chceme zhubnout nějaké to kilo, zelený čaj nám pomůže i v tomto případě.

Zelený čaj pomůže proti celulitidě

Sport a masáže mohou pomoci

Účinnou metodou jsou také masáže. Ve sprše je dobré masírovat si problémové partie hrubou žínkou. Poté se osušte a do kůže vmasírujte některý z krémů proti celulitidě. Vhodné jsou také lymfatické masáže, které nám pomáhají odvádět z těla toxiny. V neposlední řadě je důležité zaměřit se na sport a pohyb všeobecně. Z těla se vyplaví škodlivé látky a postava se nám cvičením krásně zpevní. Doporučila bych především silový trénink, který můžete kombinovat i s kardiem.  

Cvičení v posilovně nám pomůže v boji proti celulitidě