Pilates zpevní celé tělo

Autorem této metody je Joseph Pilates, který se narodil v roce 1880 v Německu a celý život se zabýval tělesným rozvojem. Věřil, že duševní a tělesné zdraví jsou spojené nádoby a že cvičení může uzdravit tělo z nemoci. 

Kvalita cvičení je důležitější než kvantita

Pilatesova metoda si klade za cíl dosáhnout řízeného pohybu ze silného středu těla. Joseph Pilates vymyslel stroje, díky kterým zvládne cvičení i méně zkušený jedinec, jednalo se tak o "spolupráci člověka a stroje". Stroje byly však větších rozměrů, a tak vyvinul také sadu 34 cviků jako program určený pro cvičení na podložce bez strojů či pomůcek. Všechny Pilates cviky vycházejí z břišních a zádových svalů. Jsou vymyšleny tak, aby pracovaly větší i menší svaly a zároveň se daná oblast těla protáhla. Metoda je určena ke zvýšení ohebnosti, správnému dýchání i redukci stresu. Každý pohyb je potřeba provádět kontrolovaně, soustředit na něj vlastní mysl. Kvalita cvičení je vždy důležitější než kvantita.

Pilates zpevní bříško

Výsledkem cvičení je silné a ohebné tělo

Pilates je cvičení vhodné skutečně pro všechny. Můžou jej cvičit lidé v kondici i bez, je vhodné také pro ty, co trpí chronickými bolestmi, astmatem nebo jsou po úrazu. Modifikace cviků metody Pilates jsou vhodné i pro těhotné ženy a pro ženy po porodu. Cvičit by se mělo dvakrát až třikrát týdně. Po deseti týdnech pocítíte rozdíl, po dvaceti si sami všimnete změn a po třiceti si všimnou změny i ostatní. Výsledkem cvičení je silné ohebné tělo, které se vyznačuje prodlouženými svaly. Pilates zlepšuje držení celého těla, ulevuje od bolesti zad a krku, slouží jako prevence před osteoporózou. Je vhodným doplňkem k rehabilitacím a zlepšuje stabilitu těla. Zpevníte svaly, které nejsou při klasickém cvičení procvičovány. Díky této technice cvičení povzbudíte svou mysl.

Pokud jste z Brna, není nic lepšího, než si Pilates rovnou vyzkoušet na některé ze skupinových lekcí.

Pilates pro začátečníky Brno